De overgang. Heb jij er al mee te maken, als persoon of als leidinggevende? Grote kans van wel. Op de Nederlandse arbeidsmarkt werken ruim 3,8 miljoen vrouwen. Van die vrouwen is ongeveer 1,8 miljoen in de overgang. Niet eerder in de geschiedenis waren er zoveel vrouwen in deze leeftijdscategorie vertegenwoordigd op de arbeidsmarkt. Tachtig procent van deze vrouwen heeft in meer of mindere mate klachten van de overgang. 

Meer dan een kwart van de werkende vrouwen is werkzaam in de gezondheidszorg. Voor ons reden om hier aandacht aan te besteden. Enerzijds door het thema op de agenda te zetten en het taboe te doorbreken. Anderzijds door de vrouwen die klachten ervaren en hun omgeving te informeren en inspireren hoe hiermee om te gaan. En dan vooral in relatie tot het werk.

Zo’n twee jaar geleden zijn wij op zoek gegaan naar personen die zowel vanuit de wetenschap als vanuit de praktijk op een goede en leuke manier hun kennis en ervaring hierover willen delen. Dit heeft geresulteerd in het contact met gynaecologen Wilma Smit en Pauline Ottervanger. In de podcast vertelt Marieke je er meer over. Volgende week ontvang je de podcast met Wilma en gaan we verder de inhoud in.

Beluister hier de podcast